Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym

4.51 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Serek mascarpone i szpinak świetnie do siebie pasują!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na dwie porcje:
    - pierś z kurczaka
    - 125g serka mascarpone
    - kostka mrożonego szpinaku
    - czosnek granulowany
    - oliwa z oliwek
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy na nieduże kawałki i lekko rozbijamy. Wkładamy kurczaka do miski, posypujemy pieprzem, solą i czosnkiem oraz polewamy oliwą. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy kurczaka ok. 3 minuty z każdej strony. Na patelnię wrzucamy szpinak. Kiedy szpinak się rozmrozi dodajemy serek mascarpone. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Patelnię przykrywamy i dusimy przez ok. 10 minut.

Porady

Najlepiej smakuje podawany z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować