Pierś z kurczaka w sosie śmietankowym

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Szybkie i bardzo smaczne danie. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 podwójna pierś z kurczaka
    - 2 łyżki oliwy
    - sól, pieprz, papryka czerwona (słodka)
    - liść laurowy, ziele angielski, pieprz ziarnisty
    - pół kubka śmietany
    - 2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś kurczaka 1. - pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błon, oprószyć solą, pieprzem i papryką słodką
    - patelnie rozgrzać z dwoma łyżkami oliwy, usmażyć z dwóch stron piersi z kurczaka
    - podlać ciepłą wodą (ok 1,5 szklanki), dodać pieprz ziarnisty, liść laurowy i ziele angielskie
    - dusić ok 30 min (jeżeli trzeba podlewać wodą)
    - po tym czasie wyciągnąć na talerzyk pierś z urczaka
    - śmietanę rozmieszać z odrobiną wody, dodać mąkę - całość wymieszać
    - powoli wlewać na patelnię, całość rozprowadzić, aby nie powstały grudki
    - dodać piersi z kurczaka, całość podgrzać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować