Pierś z kurczaka w musztardzie

4.48 (161 ocen)

  • 30 min

Szybka i soczysta pierś z kurczaka w musztardzie.

  • 30 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (4szt)

    - musztarda (1/2 słoiczka),

    - sól, pieprz do smaku,

    - 4 łyżki oliwy z oliwek,

    - przyprawa do kurczaka (opcjonalnie)

    - mąka (do obtoczenia)

    - 1 jajko,

    - olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Pierś z kurczaka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać oliwę, przyprawy, musztardę i dokładnie wymieszać. Pierś natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić na kilka minut. Następnie piersi oprószyć mąką i zanurzyć w roztrzepanym jajku. Na patelni rogrzać olej i wkładac strżnie przygotowane piersi. Smażyć z obu stron po 3-4 minuty. Odkładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować