Pierś z kurczaka w marynacie miodowo- musztardowej

4.5 (157 ocen)

Delikatne, szybkie i banalne w przygotowaniu danie.

Składniki:

  • - 1 podwójna pierś z kurczaka
    Marynata:
    - 3 łyżki musztardy
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - 1 łyżka miodu
    - 4 łyżki oleju
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w marynacie miodowo- musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z marynatą. Odstawiamy do lodówki na noc. Następnie mięso wraz z marynata przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 180 st., aż będzie miękkie. Można podawać z surówkę, ryżem, itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować