Pierś z kurczaka w majonezie

4.48 (150 ocen)

  • 45 min

Dzięki marynowaniu piersi z kurczaka w majonezie mięso wychodzi pyszne, soczyste. Co więcej, jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, większość czasu to pieczenie - W sam raz na przybycie niespodziewanych gości.

  • 45 min

Składniki:


  • podwójna pierś z kurczaka (ok. 400g),
    sól ziołowa,
    pieprz,
    papryka ostra,
    majonez 3,5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki Majonez

Pierś z kurczaka w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka w majonezie 1. Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i usuwamy błonki. Oprószamy ją z obu stron solą, pieprzem o ostrą papryką. Mięso odstawiamy do lodówki na pół godziny.
  • Pierś z kurczaka w majonezie 2. Po tym czasie nacieramy je z obu stron majonezem. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy około 30 - 40 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu piersi nie kroimy od razu, ale chwilkę czekamy. Pierś wychodzi bardzo soczysta. Piersi możemy dodatkowo obtoczyć w bułce tartej. Podajemy z ziemniakami i surówką. Życzę smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak Mięso Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować