Pierś z kurczaka w jogurtowym sosie

5 (142 ocen)

Pyszne,delikatne i aromatyczne :)

Składniki:

  • 1 duża pojedyncza pierś z kurczka
    1 jogurt naturalny (165g)
    3 duże ząbki czosnku
    2 łyżeczki chrzanu
    1 mała garść drobno posiekanego koperku
    1 mała garść drobno posiekanej natki pietruszki
    olej do smażenia 2-3 łyżki
    Przyprawy wg.uznania
    papryka czerwona słodka w proszku,sól,świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w jogurtowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną pierś kroimy na kawałki ( w kostkę)
    Doprawiamy solą,pieprzem i słodka papryką.
    Do miski wlewamy jogurt naturalny,dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,natkę pietruszki,chrzan i koperek.Całość mieszamy.
    Doprawione solą,pieprzem i papryką mięso przesmażamy na patelni,następnie wlewamy masę jogurtową.Całość smażymy na małym ogniu około 5 minut często mieszając i gotowe.

    Podajemy np. z ryżem,ziemniakami itp.
    Ja swoje danie podałam ze smażonymi talarkami z ziemniaków i ogórkiem.
    Smacznego :-)

Porady

* na dwie porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować