Pierś z kurczaka pod pierzynką szpinakową zapiekana z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę oraz cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę podsmażamy na łyżce margaryny, aż się lekko zarumieni. Przekładamy do miseczki. Szpinak (mrożony) przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu, aż do całkowitego rozmrożenia. Dodajemy cebulę oraz paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. W międzyczasie piersi z kurczaka kroimy na mniejsze porcje, przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką i smażymy na złoty kolor. Usmażone piersi z kurczaka przekładamy na blachę, na wierzch każdej z nich nakładamy porcję szpinaku. Następnie posypujemy odrobiną startego sera. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 10 minut, aż ser się rozpuści.
Komentarze