Pierś z kurczaka po włosku

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Szybki, a zarazem wyszukany obiad, uwielbiany przez wszystkich domowników. Smak mozzarelli i pomidorów przenosi do słonecznej Italii...

  • 30 min

Składniki:

  • dwie piersi z kurczaka
    1 kulka mozzarelli
    1 puszka pomidorów krojonych
    1/4 małej cebuli
    ząbek czosnku
    oliwa z oliwek
    bazylia (najlepiej świeża)
    oregano
    ostra mielona papryka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i podzielić na mniejsze, podłużne kawałeczki. Doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką - według uznania.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Następnie podsmażyć przygotowane piersi z kurczaka z obu stron.
  • 3. Kurczaka zalać pomidorami z puszki, doprawić posiekaną bazylią i oregano. Gotować przez kilka minut. Następnie na każdy kawałek kurczaka położyć plasterek mozzarelli, zostawić do rozpuszczenia.

Porady

danie najlepiej smakuje z makaronem kawałki kurczaka można dodatkowo nafaszerować mozzarellą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować