Pierś z kurczaka po indyjsku

5 (160 ocen)

  • 30 min

Połączenie kurczak, curry, papryka słodka, papryka ostra i łagodne mleko nadają oryginalności smaku oraz zapachu całego dania.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    Mleko do przykrycia kurczaka
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    2 ząbki czosnku
    Olej roślinny
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka po indyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • duszony kurczak po indyjsku 1. Opłukanego kurczaka kroimy w drobną kostkę. Na patelnię dodajemy olej i sypiemy na niego przyprawy. Lekko je grzejemy, po czym dodajemy do nich pokrojonego kurczaka i smażymy przez chwilę. Gdy kurczak będzie lekko podsmażony zalewamy go mlekiem aż do przykrycia. Dusimy na lekkim ogniu aż do powstania sosu ( musimy robić to naprawdę na niewielkim ogniu, żeby mleko się nie ścięło). Kurczaka należy podawać z ryżem

Porady

Danie to smakuje idealnie z gotowanym ryżem wcześniej przesmażonym na oliwie z dodatkiem kilku kropel cytryny:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować