Pierś z kurczaka otulona sosem serowo - pieczarkowym

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

zwykła .. niezwykła pierś :)

  • 20 min

Składniki:

  • * Pierś z kurczaka
    * 2 jajka
    * bułka tarta
    * sól
    * pieprz
    * olej do smażenia

    Sos:

    * 1,5 szkl. wody
    * kostka warzywna
    * ok. 150 g
    * 1 mała cebula
    * serek topiony Ementarel


    * masło
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos serowy

Pierś z kurczaka otulona sosem serowo - pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć , doprawić solą i pieprzem.
    Następnie obtoczyć - jajko , bułka , jajko, bułka i usmażyć .
  • 2. Do niewielkiego rondelka wlać wodę i zagotować z kostką.
    Pieczarki wraz z cebulą pokroić drobno i przesmażyć na maśle po czym dodać do rondelka i chwilkę pogotować po czym wrzucić serek topiony i gotować do całkowitego roztopienia na niewielkim ogniu.
  • 3. Pierś polać sosem i gotowe !

Porady

Jeśli sos nie wyszedł nam tak gęsty jak byśmy chcieli ( wedle gustu ) można zagęścić dodając 1 łyżeczkę mąki i 50 ml śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pieczarki Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować