Pierś z kurczaka nadziewana fetą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pierś kurczaka może mieć sto smaków.Ten z fetą i ziołami to jeden z lepszych.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    pół opakowania sera feta
    4 łyżki świeżego tymianku lub natki pietruszki
    jajko
    bułka tarta
    oliwa lub olej do smażenia

Pierś z kurczaka nadziewana fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj mięso,osusz je i rozbij.
  • 2. Wymieszaj fetę z posiekanymi ziołami.Posmaruj fetą połowę piersi.Złóż i dociśnij.
  • 3. Panieruj w jajku i bułce tartej.Smaż z dwóch stron na patelni.

Porady

Małe kawałki mięsa,które zazwyczaj odpadają od piersi przy jej rozbijaniu,możesz włożyć do środka kotleta lub usmażyć oddzielnie bez nadziewania fetą,po uprzednim panierowaniu w jajku i bułce tartej.

Komentarze

Podobne przepisy