Pierś z indyka w migdałach

4.5 (184 ocen)

  • 50 min

Podana z kapustą zasmażaną i młodymi ziemniaczkami smakują idealnie

  • 50 min

Składniki:

  • Pierś z indyka
    płatki migdałowe
    przyprawy wg uznania
    jedno rozkłócone jajko

    Kapusta :
    mała główka młodej kapusty
    koperek
    vegeta, szczypta cukru, ocet
    płaska łyżka mąki, dwie łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z indyka w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka myjemy, osuszamy i przyprawiamy. Smarujemy jajkiem i przyklejamy migdały. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
    Kapusta.
    Kapustę szatkujemy i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy koperek i trochę wody. Przyprawiamy vegetą, octem i cukrem.
    Zasmażka:
    Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę. Zasmażka jest gotowa gdy nabierze brązowego koloru. Łączmy ja z kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować