Pierś z dodatkiem wina półwytrawnego białego

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam pierś z kurczaka w winie Francuskim półwytrawnym białym Celebro

  • 60 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka 1kg

    wino półwytrawne 500 ml

    czosnek 4 ząbki

    szczypta soli i pieprzu

    papryka czerwona mielona szczypta do zmiany kolorku

    ocet balsamiczny 2 łyżki
    ziemniaki 1kg

Pierś z dodatkiem wina półwytrawnego białego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka nacieramy czosnkiem sprasowanym , zamaczamy w półwytrawnym winie na 3 godziny.

    Pierś kroimy w kawałki grubsze i smażymy na patelni z obu stron doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy papryką czerwona mieloną. Przekładamy do garnka dodajemy wino w którym leżały piersi . Dusimy koło 40 minut dodajemy ocet balsamiczny . Podajemy z ziemniakami .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy