pierś w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 10 min

W moim domu wszystkim bardzo smakuje. Potrawa jest bardzo szybkie do przygotowania, a w trakcie pieczenia pachnie wyśmienicie :)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    4 plastry sera
    przyprawa do kurczaka
    ciasto francuskie
    pieczarki
    1 cebula
    sól, pieprz

Pierś w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś w cieście francuskim 1. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozkładamy aby zrobiło się ciepłe i miękkie. Pierś przecinamy na 4 kawałki, marynujemy przyprawą do kurczaka. Nasmarowane przyprawą kawałki piersi układamy na cieście tak jak na zdjęciu od jednej strony, dodajemy plaster sera i drugą częścią ciasta szczelnie przykrywamy.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 C, 25 min.
  • 2. Pieczarki , cebulę kroimy i podsmażamy , podajemy razem .
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy