• pierś w cieście francuskim

    Dodane przez: beatab

  • W moim domu wszystkim bardzo smakuje. Potrawa jest bardzo szybkie do przygotowania, a w trakcie pieczenia pachnie wyśmienicie :)

  • Składniki

    1 pierś z kurczaka
    4 plastry sera
    przyprawa do kurczaka
    ciasto francuskie
    pieczarki
    1 cebula
    sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.
    pierś w cieście francuskim - krok 1

    Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozkładamy aby zrobiło się ciepłe i miękkie. Pierś przecinamy na 4 kawałki, marynujemy przyprawą do kurczaka. Nasmarowane przyprawą kawałki piersi układamy na cieście tak jak na zdjęciu od jednej strony, dodajemy plaster sera i drugą częścią ciasta szczelnie przykrywamy.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 C, 25 min.

    2.

    Pieczarki , cebulę kroimy i podsmażamy , podajemy razem . SMACZNEGO

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil
  • 0 komentarzy

Dodane przez: beatab

beatab 9

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-10-18T15:10:37+02:00

133 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »