Pierś w chutneyu z limonki

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna pierś w panierce z dodatkiem chutneyu z limonki z chilli. Po prostu pycha

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka

    Panierka:
    9 łyżek mąki
    ok 200 ml wody
    2 łyżeczki śmietany 18%
    1 czubata łyżka chutneyu z limonki z chilli
    1/2 piszty węgierskiej
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1/3 łyżeczki soli
    1 jajko

    Olej do smażenia

Pierś w chutneyu z limonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki panierki dobrze ze sobą wymieszaj by nie było grudek.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej
  • 3. Piersi przetnij wzdłuż na 3-4 cieńsze kotlety. Każdy z nich delikatnie rozbij
  • 4. Kotlety z piersi obtaczaj w cieście i smaż na oleju aż uzyskają złoty kolor a mięso będzie miękkie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy