Pierś na zimno w aromatycznej marynacie

0 (0 ocen)

  • 25 godz.

Pierś z kurczaka na zimno jako wędlinka do pieczywa,pyszności:),serdecznie polecam:)

  • 25 godz.

Składniki:

  • 2 duże pierś z kurczka ok. 650 g
    3 łyżki sosu teriayki
    2 łyżki ojeu sezamowego
    1 mandarynka
    2 łyżeczki lubczyku
    1/2 łyżeczki imbiru w proszku
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś na zimno w aromatycznej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przelać sos teriayki,dodać olej. Z mandarynki zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok. Dodać do miski. Na koniec dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z brzydkich elementów. Mięso przełożyć do miski z marynatą i wmasować ją w pierś. Przełożyć wszystko do naczynia próżniowego,odessać powietrze i odstawić do lodówki na 30 godzin. Po wskazanym czasie wyjąć mięso z marynaty i za pomocą mocnej nici bawełnianej nadać pierś ładny kształt. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć z obu stron na ładny rumiany kolor. Zdjąć z paleni i włożyć każdą pierś osobno do foli do pieczenia mięsa. Paczuszki przełożyć na brytfankę i wlać 1 szklankę wody. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.69 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie
GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

To może cię zainteresować