Pierś kurczaka z pieczarkami zapiekana serem :)

4.5 (188 ocen)

Doskonała i sprawdzona wielokrotnie propozycja na filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem. Przekonaj się! Idealny przepis na szybkie danie..

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    5-7 pieczarek
    1 cebula
    majonez
    20 dag sera żółtego
    czosnek granulowany lub świeży
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z pieczarkami zapiekana serem :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową, na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić, posypać czosnkiem granulowanym lub wyciśniętym.Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami. Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na kotlety. Następnie na każdy z kotletów nakładamy majonez w zależności od wielkości piersi.
    Po nałożeniu majonezu wystarczy teraz tylko nałożyć grubą warstwę startego sera.
    Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. (180-200 stopni).
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować