Pierś kurczaka z awokado II

4.5 (146 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Uwielbiam połączenie awokado i piersi kurczaka. Jeśli dodamy do tego świeże zioła to mozna wyczarować bardzo smaczne dania.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - awokado: 0.5 sztuki
    - jajo: 1 sztuka
    - liście mięty: 3 sztuki
    - sól, pieprz cytrynowy (do smaku): 1 szczypta
    - mąka: 4 łyżki
    - tarta bułka około: 0.5 szklanki
    - olej do smażenia: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z awokado ii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi rozbić, każdą przekroić na pół. Awokado rozgnieść widelcem, dodać 1 łyżeczke oleju, pieprz cytrynowy, sól oraz bardzo drobno posiekane liście mięty. Wyrobić na jednolitą masę. Mięso smarować najpierw z jednej strony pastą z awokado, panierować z tej strony w mące, nastepnie odwracamy mięso i to samo robimy z drugiej strony. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować