PIERŚ KURCZAKA W PLASTRACH BOCZKU

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Soczysta pierś kurczaka,dioprawiona ziołami,obłozona boczkiem węzonym i pysznym sosem z pieczarkami.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 filetów z kurczaka ok.1kg
    30 dag wedzonego boczku pokrojonego wcieniutkie plastry
    30 dag pieczarek
    200 ml smietanki 30 %
    czosnek granulowany,tymianek,slodka papryka,sol,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka w plastrach boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robimy kieszeń 1. W każdym filecie z piersi kurczaka robimy kieszeń,przyprawiamy w środku czosnkiem granulowanym.
  • owijamy boczkiem 2. Filet z wierzchu posypujemy papryką,tymiankiem,a nastepnie kazdy zawijamy plastrami boczku
  • smazymy 3. Przekładamy filety na patelnię,obsmażamy.
  • dusimy 4. Na patelnie wlewamy smietankę,wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki,przykryj i dus ok.15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować