Pierś kurczaka sauté

4.5 (194 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo proste i smaczne danie dla osób na diecie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - olej/oliwa: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka sauté - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka lekko rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na bardzo gorący tłuszcz wrzucić mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze z każdej strony po 2-3 minuty. Podawać z dużą ilością surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować