Pierś kurczaka marynowana w musztardzie

4.5 (142 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso z ostrym smaczkiem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - musztarda sarepska: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 części. Mięso oprószyć solą i pieprzem, włożyć do miski, dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 1 godzine. Zamarynowane mięso usmażyć na oleju lub upiec na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować