Pierś kurczaka faszerowana makaronem

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Obiad trochę na opak;) Pieczona pierś faszerowana makaronem. Bardzo smaczne i może stanowić całe danie, bez potrzeby gotowania dodatkowego makaronu, czy ryżu.

  • 40 min

Składniki:

  • - filet z piersi kurczaka
    - makaron (na oko, nie może być go za dużo; dowolny kształt)
    - 1/2 cebuli
    - 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - przyprawy do mięsa: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, rozmaryn, bazylia, oregano, lubczyk
    - przyprawy do makaronu: sól, papryka słodka i ostra, odrobina cukru, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Pierś kurczaka faszerowana makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
  • 2. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju
  • 3. Do cebuli dodajemy makaron, koncentrat i przyprawy. Całość podsmażamy ok. 3 min
  • 4. Filet myjemy, osuszamy i nacinamy robiąc kieszonkę.
  • 5. Faszerujemy makaronem, przyprawiamy z każdej strony i zawijamy w folię aluminiową.
  • 6. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować