pierś jak z grilla pikantno-ziołowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierś z kurczaka zamarynowana w mnóstwie przypraw i ketchupie, smakuje jak z grilla. Usmażyłam ją na patelni grillowej, ale można także w piekarniku, na grillu lub grillu elektrycznym. Jest bardzo aromatyczna i lekko ostra. Podałam ją z sałatką z zielonych ogórków.

  • 30 min

Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    2 ząbki czosnku
    łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    po szczypcie tymianku, rozmarynu, lubczyku, cząbru, kozieradki
    pieprz kolorowy
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Grill

Pierś jak z grilla pikantno-ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry o grubości około centymetra. Ketchup, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy wymieszać i natrzeć mięso. Owinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnie usmażyć na beztłuszczowej patelni grillowej, grillu lub piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Kurczak Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować