Pierś indyka z kalarepą i kaparami

0 (0 ocen)

Smaczny pomysł na danie z kalarepą. Pyszne i pożywne :)

Składniki:

  • Składniki (3-4 porcje):
    2-3 piersi z indyka
    2 kalarepy
    1-2 łyżki masła
    2-3 ząbki czosnku
    100ml bulionu (może być z kostki)
    100ml śmietany
    1-2 łyżki kapar
    1 łyżeczka vegety
    Sól, pieprz
    Natka pietruszki
    Oliwa, masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś indyka z kalarepą i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, osuszone i oczyszczone piersi indyka podzielić na mniejsze kawałki. Następnie doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy, dodać masło. Piersi indyka smażyć na złoty kolor, z obu stron. Odłożyć.
  • 2. Kalarepę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle z obydwu stron. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Gdy kalarepa się zarumieni, dodać bulion. Gotować, aż kalarepa będzie miękka. Dodać kapary i śmietanę. Chwilę gotować. Doprawić do smaku.
  • 3. Do kalarepy dodać indyka, wymieszać.
  • 4. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kalarepa Kapary Pierś z indyka

Notka redakcyjna

Zobacz też: Kalarepa w 15 odsłonach - sprawdzone przepisy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować