Pierś indycza z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś opłukałam, osuszyłam i pokroiłam w plastry. Każdy kawałek lekko rozklepałam tłuczkiem i oprószyłam solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
2.Paprykę umyłam, usunęłam gniazdo nasienne i białe błonki, pokroiłam w ćwiartki, a każdą ćwiartkę w paseczki.
3.Cukinię umyłam i pokroiłam w nieduże kawałki.
4.W rondlu rozgrzałam olej. Każdy kawałek mięsa obsmażyłam z obu stron.
5.Do rondla dołożyłam najpierw paprykę i zamrożoną fasolkę, podlałam niewielką ilością wody, a kiedy fasolka zwiotczała, dołożyłam cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę w płatkach.
6.Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
7.Dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
8.Danie podałam z ryżem ugotowanym z dodatkiem kostki bulionowej do makaronu, ryżu i ziemniaków.
Komentarze