Pierś grilowana z masłem podana

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ten przepis ma trochę z tradycyjnego dewolaja, ale nim nie jest:)Lubię przyrządzać potrawy z piersi kurczaka, gdyż można z nich wiele "wyczarować"

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka ( pojedyncza): 1 sztuka
    - masło (miękkie): 3 łyżki
    - koper: 0.5 pęczka
    - przyprawa do gyrosa: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 2 łyżki

Pierś grilowana z masłem podana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło( musi być miękkie) mieszamy z pokrojonym koperkiem,
    zawijamy w folię spożywczą odstawiamy do lodówki.
  • Pierś z kurczaka 2. Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż "otwieramy",
    przyprawiamy, dodajemy nasze masło"zamykamy pierś"
    (dobrze jest na czas pieczenia pospinać pierś wykałaczkami)
    pieczemy około 4 minuty z każdej strony,
    Smażyłam na patelni grillowanej, ale doskonale się sprawdzi na grillu:)
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy