Pierś faszerowana serem i oliwkami

4.5 (180 ocen)

  • 20 min

Kieszonka z piersi kurczaka owinięta szynką szwarcwaldzką a w niej oliwki i ser. Uczta dla podniebienia ;)

  • 20 min

Składniki:

  • * 2 piersi z kurczaka
    * kilka oliwek ( ok.10 )
    * 2 plasterki sera żółtego
    * 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
    * sól, pieprz

    * bułka tarta
    * jajko

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Pierś faszerowana serem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć.
    Naciąć bok zaczynając od grubszej strony i delikatnie zrobić "kieszeń".
    Doprawić solą i pieprzem, do środka włożyć plaster żółtego sera i oliwki pokrojone w krążki.
    Pierś zamknąć wykałaczką.
    Obtoczyć w jajku, bułce i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
    Zdjąć z patelni, ostudzić .
    Następnie owinąć plasterkiem szynki szwarcwaldzkiej i podsmażyć minutkę z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować