Pierś drobiowa na ostro w skórce

5 (185 ocen)

Doskonałe i soczyste mięsko dzięki pieczeniu pod osłoną skórki :)

Składniki:

  • pierś z kurczaka ze skórą
    2 większe ząbki czosnku pocięte w cieniutkie plasterki
    130 g przesmażonych na maśle pieczarek (waga surowych)
    sól, pieprz ziołowy i cytrynowy po szczypcie, ostre chili w płatkach (dodać z umiarem, czyli ociupinkę)
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Pierś drobiowa na ostro w skórce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1euxic5 1. Mięso z piersi pokroić w drobną kostkę, przyprawić.

    Płat skóry odtłuścić zeskrobując zbędny tłuszcz (uważać przy tym aby nie zrobić w nim dziury), obłożyć plasterkami czosnku, posypać lekko przyprawami.
  • image-0p9hw27 2. Na płat położyć mięso i przysmażone pieczarki.
  • image-1nxnqid 3. Zawinąć, uformować dowolny kształt, piec w kombiwarze lub prodiżu ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
  • image-1xm8rln 4. Można podać jako przystawkę z ciepłą bagietką czosnkową lub jako danie obiadowe polane sosem pieczarkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować