Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sajgonki na słodko? A czemu by nie, smaczne połączenie sera mascarpone i brzoskwiń, polane musem brzoskwiniowym. Mniam :)

  • 20 min

Składniki:

  • opakowanie papieru ryżowego
    150 g serka mascarpone
    2 połówki brzoskwiń z puszki
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka mąki ryżowej
    olej do smażenia

Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zawijane pierożki 1. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, mąką ryżową, dodajemy 2 połówki brzoskwiń z puszki pokrojone w drobną kostkę, mieszamy.
    Papier ryżowy moczymy chwilę w ciepłej wodzie, następnie nakładamy na środek łyżkę farszu. Zawijamy dokładnie i delikatnie by nie porwać papieru.
  • smażenie pierożków 2. Smażymy na 2 łyżkach oleju po około 2 minuty z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam z musem z brzoskwiń. Czyli zmiksowane brzoskwinie z puszki, z odrobiną zalewy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy