Pierożki z mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepis na smaczne pierogi z mięsem, który dostałem od mamy.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 700g mąki
    1kg podrobów wieprzowych
    1 cebula
    pieprz
    sól
    gałka muszkatołowa
    jajko

Pierożki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto na pierogi mąką i 1/2l wody, dodać szczyptę soli.
  • 2. Wyrobić farsz na pierogi, mięso obgotować, przekręcić z cebulą przez maszynkę, dosolić i dopieprzyć, dodać jajko i gałkę muszkatołową.
  • 3. Wyrobionym farszem nadziewamy ciasto na pierogi.
  • 4. Do gotującej wody wrzucić pierogi i gotować około 5-ciu minut.

Porady

W przepisie z podanych składników wychodzi około 60-ciu pierogów. Pierogi można okrasić skwarkami z cebulą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy