Pierożki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 50 min

pierożki są pyszne na spotkania z koleżankami przy kawie, łatwe do zrobienia i znikają w mig z talerza:)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny kasi
    1 szklanka śmietany
    3 szklanki mąki pszennej
    pół szklanki cukru
    marmolada na nadzienie
    cukier puder do posypania

Pierożki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę,cukier, mąkę i śmietanę wygniatamy na jednolite ciasto na stolnicy.Ciasto dzielimy na 2 części które wałkujemy na placki grubości 0,5 cm.Szklanką wykrawamy kółka na kółka układamy marmoladę i zlepiamy w kształt pierożków.Pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i w tej temperaturze pieczemy 40-45 minut.Po upieczeniu studzimy posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO

Porady

Jeśli nie mamy marmolady możemy użyć dżemu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy