Pierożki z marmoladą

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te pyszne ciasteczka to moja specjalność.

Składniki:

  • 20 dag twarogu
    7 łyżek mleka
    6 łyżek oleju
    1/2 łyżeczki soli
    4 łyżki cukru
    jajko
    40 dag mąki
    5 dag drożdży
    mały słoik marmolady truskawkowej
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Marmolady

Pierożki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg miksujemy z mlekiem i olejem. Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, sól
    i cukier. Wkruszamy drożdże i wyrabiamy elastyczne ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy porcje
    marmolady i sklejamy jak pierogi. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 °C. Studzimy. Oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować