Pierożki z kabanosem

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne na ciepło i na zimno. Idealne na przekąskę lub ciepłą kolację.

Składniki:

  • ciasto francuskie 275g

    Farsz:
    10 gad sera żółtego
    15 dag kabanosa
    keczup
    cebulka prażona
    czosnek granulowany
    oregano
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Pierożki z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierożki z kabanosem 1. Ser i kabanosy pokroić w drobną kostkę.
  • Pierożki z kabanosem 2. Ciasto rozwinąć i pociąć na 12 równych kwadratów. Na każdy nałożyć kleks keczupu oraz pozostałe składniki, przyprawić szcyptą czosnku i oregano.
  • Pierożki z kabanosem 3. Złożyć w trójkąciki i zlepić.
  • 4. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut. Podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować