Pierożki z ciasta filo

4.49 (154 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

nadziewane farszem z kaczki

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - filet z kaczki lub indyka: 2 sztuki
    - Włoszczyzna HORTEX: 1 opakowanie
    - Marchewka w kostce HORTEX: 1 opakowanie
    - mix sałat Fit&Easy: 1 opakowanie
    - ciasto filo: 1 opakowanie
    - masło: 4 łyżki
    - świeży imbir starty: 5 gramów
    - czosnek: 1 ząbek
    - gałązki świeżego rozmarynu: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 sztuka
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - sól, pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pierożki z ciasta filo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy filety i mielimy przez najdrobniejszą siatkę w maszynce.
  • Włoszczyzna HORTEX 2. Smażymy na dwóch łyżkach masła, następnie dodajemy czosnek utarty z solą, rozmrożoną włoszczyznę HORTEX oraz igły z jednej gałązki rozmarynu. Dusimy pod przykryciem aż mięso stanie się miękkie, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Ciasto filo kroimy na paski około 5-6 centymetrowe. Jeden pasek ciasta smarujemy roztopionym masłem, kładziemy na niego drugi pasek ciasta.
  • 4. Na tak przygotowane ciasto kładziemy łyżkę farszu, zwijamy w trójkąt. Uformowane pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem SAGA. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni około 20 minut.
  • Marchewka w kostce HORTEX 5. Marchewkę w kostce HORTEX podsmażamy na maśle ze świeżym imbirem i ziołami, po czym układamy na niej przygotowane pierożki.
  • Sałata Fit&Easy 6. Danie ozdabiamy mieszanką sałat FIT&EASY.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować