Pierożki z białym serem i wędzonym łososiem polane sosem śmietanowo- marchewkowym(porcja dla 4 osób)

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

,,Niebo w gębie" pokochacie włoską kuchnię jak ja!!

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto na pierogi:
    300 gram mąki typu 0/00
    3 jajka
    szczypta soli
    ciepła woda
    Farsz:
    100 gram białego miękkiego sera np. ricotta
    250 gram wędzonego łososia (ewentualnie filet rybny)
    30 gram startego parmezanu
    sól, pieprz
    Sos do polania:
    1 średnia marchewka
    60 gram masła
    120 ml śmietany
    1 cytryna
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierożki z białym serem i wędzonym łososiem polane sosem śmietanowo- marchewkowym(porcja dla 4 osób) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta:
    mąkę połączyć z pozostałymi składnikami, wyrobić jednolite ciasto i pod przykryciem pozostawić na 15 minut.
    Przygotowanie farszu:
    Składniki połączyć na jednolitą masę i doprawić w miarę smaku. Następnie wykleić pierogi- moje na zdjęciu są w formie cukierków.

    Przygotowanie:
    Marchew zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, przesmażyć na połowie masła do miękkości. Schłodzić a następnie połączyć ze śmietaną, skórką startą na drobnych oczkach cytryny. Jeśli uznamy to za potrzebne dodajemy sól, pieprz.
    Pierożki po wyciągnięciu wymieszać z resztą masła, polać śmietanką i posypać szczypiorkiem.

Porady

Pychota- a sos polecam również do innych pierogów bo jest na prawdę pyszny!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować