Pierożki wonton

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

uwielbiane :)

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200g gotowego ciasta na pierożki wonton (odmrożonego)
    olej do głębokiego smażenia
    150g mięsa drobiowego
    1,5 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
    4 łyżki posiekanej dymki
    2 łyżeczki drobno posiekanego imbiru
    2 łyżeczki wina ryżowego
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżeczki oleju sezamowego
    1 białko lekko ubite
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierożki wonton - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso należy zemleć, następnie dodać sól, pieprz i dobrze wymieszać. Wrzucić pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Schładzać 20 minut.Na pocięte kwadraty z ciasta na pierożki, nakładać po łyżce farszu na środku każdego kawałka. Zwilżyć brzegi odrobiną wody i zlepić tak aby farsz nie wypadał. Pierożek powinien wyglądać jak mała pękata torebka. Rozgrzać wok, dodać olej i kiedy będzie tak gorący, że zacznie dymić, smażyć pierożki przez ok 2 minuty aż staną się złociste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować