Pierogi ze szparagami

0 (0 ocen)

Pyszne wiosenne danie , które zasmakuje członkom naszej rodziny

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania

    3 młode cebulki ( dymki )

    1 ząbek czosnku

    1 opakowanie sera feta

    100 g półtłustego twarogu

    pęczek zielonych szparagów

    pęczek koperku

    3-4 łyżki oliwy z oliwek

    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obrać , gotować 2 minuty w osolonym wrzątku .

    Podsmażyć na oliwie cebulkę z czosnkiem .

    W misce wymieszać cebulę z czosnkiem z serem feta i twarogiem , dodać odcedzone , pokrojone w kostkę szparagi i posiekany koperek .

    Doprawić pieprzem .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiać do miski .

    Wlać 1 szklankę wrzątku i starannie wymieszać łyżką .

    Gdy mąka wchłonie całą wodę , wyrobić rękami gładkie ciasto .
    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat , a następnie za pomocą szklanki wyciąć z niego krążki o średnicy ok. 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czym składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .

    Podawać gorące .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować