Pierogi z wiśniami i twarogiem

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Kiedy taki upał za oknem, najlepiej smakują lekko kwaśne rzeczy. Wiśnie wspaniale komponują się z pierogami .A z dodatkiem śmiatany smakują rewelacyjnie.

  • 40 min

Składniki:

  • niepełne 2 szklanki mąki
    łyżka mąki kukurydzianej
    pól szklanki ciepłego mleka
    łyżka masła
    słoik drylowanych wiśni
    20 dag twarogu
    łyżka cukru
    łyżka kaszy mannej
    śmietana z cukrem do polania
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z wiśniami i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodaję miękkie masło, oraz bardzo ciepłe mleko. Zagniatam elastyczne ciasto. Zostawiam na chwilę by odpoczęło. W tym czasie robię farsz. Wiśnie odsączam z soku. Twaróg mieszam z cukrem i manną. Ciasto cienko rozwałkowuję, wycinam krązki, nakładam po 2-3 wiśnie i łyżeczce twarogu. Dokładnie zlepiam pierogi. Gotuję we wrzatku. Odcedzam . Polewam śmietaną i zajadam ze smakiem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować