Pierogi z soczewicą w sosie grzybowym.

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Pyszne zdrowe pierogi, zarowno dla małych jak i dużych.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 400 gram soczewicy
    1 cebula,
    olej do smażenia,
    1 szklanka bułki tartej
    3 jajka,
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz,
    do smaku czosnek granulowany,
    do smaku kucharek,
    do smaku chilli pieprz Cayenne Prymat,
    500 gram mąki,
    ok 1 szklanki gorącej wody
    1 opakowanie sosu grzybowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z soczewicą w sosie grzybowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę gotujemy do miekości ok 40 minut. Nastepnie dokładnie odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmazamy na złoty kolor. DOdajemy do soczewicy. Całość miksujemy. Dodajemy dwa jajka, bułkę tartą, doprawiamy do smaku, wyrabiamy masę. Do mąki wlewamy goracą wodę i zaparzamy ją . Następnie dodajemy odrobinę soli do smaku i jajko. Wyrabiamy ciasto na stolnicy podsypanj mąką. Cienko wałkujemy. Wycinamy krążki. Na każdym krążku układamy trochę farszu. Zlepiamy brzegi formując pierogi. W osolonym wrzątku gotujemy aż do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po 2-3 minutach wyjmujem. Przygotowujemy sos grzybowy według receptury podanej na pudelku. Pierogi podajemy z sosem. Mozna opruszyc zielonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

image-1sj8c23

To może cię zainteresować