PIEROGI Z PIECZARKAMI I SEREM

4.5 (158 ocen)

Bardzo smaczne pierożki

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki mąki
    szklanka gorącej wody
    ¾ łyżeczki soli
    łyżeczka oleju

    FARSZ:
    ½ kg pieczarek
    ½ kg cebuli
    30 dkg sera żółtego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Mąkę wymieszać z solą, dodać gorącą wodę i olej, wyrobić.
    FARSZ:
    Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, usmażyć (do odparowania soku z pieczarek) i doprawić na ostro. Do ostudzonego farszu dodać ser starty na małych oczkach i wymieszać.
    Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować