pierogi z pęczakiem

4.5 (167 ocen)

  • Łatwy

danie powstalo poprostu z tego co akurat mialam w lodowce :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 500 gramów
    - woda: 0.25 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - pęczak: 250 gramów
    - kielbasa lub szynka lub boczek pokrojone w kostke: 3 szklanki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - kumin: 2 łyżki
    - olej rzepakowy: 3 łyżki
    - mieszanka salat: 1 opakowanie
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - aceto balsamico: 1 łyżka
    - miód: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto na pierogi i odstawiamy na 30 min. Peczak gotujemy wedlug przepisu na opakowaniu. Posiekana cebule podsmazamy na oleju, dodajemy czosnek i czekamy az warzywa sie zeszkla. Nastepnie dodajemy wedline i ugotowana kasze. Doprawiamy sola, pieprzem, kuminem. Nadzienie odstawiamy do przestudzenia. Ciasto walkujemy, wycinamy krazki, nakladamy farsz i lepimy pierozki, ktore nastepnie gotujemy okolo 10 min. Mieszanke salat ukladamy na talerzu i zalewamy niewielka iloscia dressingu zrobionego z : cytryny, aceto balsamico, soli, pieprzu i miodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować