PIEROGI Z PATELNI

4.5 (169 ocen)

Pyszne,chrupiące pierożki:)

Składniki:

  • CIASTO:

    20 dag.mąki
    25 dag.chudego twarogu
    5 dag.masła roślinnego
    sól

    FARSZ:

    1 podwójny filet z kurczaka
    10 pieczarek
    1 cebula
    5 dag,sera żółtego
    przyprawa do gyrosa
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi 1. Mąkę i margarynę posiekać na stolnicy,dodać zmielony twaróg,sól i zagnieść ciasto.Rozwałkować na grubosc ok 3 mm i wyciąc szklanką krążki.Nałożyć farsz na krążki,dokładnie zlepić brzegi.Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju na głębokiej patelni.
  • pierogi 2. FARSZ: filety drobniutko pokroić,opruszyć przyprawami i usmażyć na oleju razem z pokrojonymi pieczarkami i pokrojoną cebulką.Przyprawić do smaku.Ostudzić.Dodać starty ser -wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować