Pierogi z mięsem z kaczki

4.5 (151 ocen)

Za mięsem z kaczki nie przepadam,za to uwielbiam rosół z kaczki,więc zwykle mięso z rosołu się marnowało, ale odkąd zrobiłam pierogi z mięsem z kaczki już nigdy się nie zmarnuje:) Mięso w połączeniu z pierogiem smakuje wyśmienicie:)

Składniki:



  • ciasto :

    1,5 szklanki mąki pszennej+do podsypania
    0,5 szklanki ciepłej wody
    szczypta soli

    farsz:

    2 uda z kaczki ugotowane z rosołu
    1 udo z kurczaka ugotowane z rosołu
    1 cebula ugotowana z rosołu
    por i pietruszka ugotowane z rosołu
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka majeranku
    5 łyżek rosołu
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Farsz:

    Mięso oddzielić od kości. Mięso i warzywa zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać rosół i przyprawić. Wymieszać.

    Ciasto :
    Mąkę przesiać na blat. Zrobić dziurkę i wlewać powoli ciepłą wodę. Dodać szczyptę soli. I zagniatać ciasto ok 10 minut,aż będzie gładkie.
    Ciasto rozwałkować cienko. Wyciąć koła, nakładać łyżkę farsz i zlepiać.
    Na gotującą się wodę wrzucać pierogi i gotować około 5 minut od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Mięso Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować