Pierogi z mięsem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne były :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki maki
    1 jajko
    1 łyżeczka sol
    gorąca woda, ile zabierze mąka

    farsz:
    30 dkg mięsa (łopatka lub szynka)
    1 średnia cukinia
    1 duża cebula
    1 jajko
    curry
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Pierogi z mięsem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki na farsz 1. Mięso pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. Cukinię pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli, pieprzu i curry. Cebulę pokroić i podsmażyć z dodatkiem słodkiej papryki. Mięso zemleć w marzyce, dodać cukinię, cebulę, jajko - wymieszać dokładnie i doprawić do smaku.
  • Gotowe pierogi 2. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko i szklanką wyciąć kółka. Nakładać na nie farsz i sklejać pierogi.
  • Gotujące się pierogi 3. Pierogi gotować w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia.
  • Pierożki z cebulką 4. Podawać gorące z podsmażoną cebulką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz mięsny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować