Pierogi z mięsem i cebulką

0 (0 ocen)

Pierogi lubi chyba każdy :)) Ja najbardziej odsmażane.

Składniki:

  • ciasto:

    3 szklanki mąki
    1 jajko
    1/2 szklanki CIEPŁEJ! wody
    1 łyżka oleju
    szczypta soli

    farsz:

    500 g mięsa mielonego lub mięsa z rosołu
    4 cebule
    1 jajko surowe
    sól,pieprz, przyprawa do mięs
    olej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi 1. Mąkę wymieszać z solą,jajkiem i olejem. Następnie dolewać powoli ciepłej wody. I wyrabiać ciasto. Ciasto powinno być elastyczne i gładkie.Wyrobione ciasto włożyć do woreczka foliowego i odstawić na 20 min.
  • pierogi 2. Cebulę obrać,umyć i pokroić w kosteczkę.
    Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulkę.
    Przełożyć do miseczki.
    Mięso mielone przyprawić i podsmażyć na patelni.
    Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko. Zmiksować blenderem na gładką masę ( lepiej się będzie nakładało). Następnie dodać cebulkę. Wymieszać łyżką.
  • pierogi 3. Ciasto na pierogi rozwałkować , wyciąć szklanką koła, nakładać farsz i zlepiać pierogi.

    Do gotującej się osolonej wody wrzucamy po kilka pierogów i gotujemy około 3 minuty po wypłynięciu na wierzch.

Porady

Jeśli macie mięso ugotowane z rosołu to wrzucamy je do miski i miskujemy blenderem. Można dodać warzywa z rosołu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować