Pierogi z mięsem

0 (0 ocen)

Luźny farsz utrudnia troszkę lepienie, ale warto się potrudzić bo są pyszne

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    4 łyżki oliwy
    szczypta soli
    1 jajko
    Nadzienie:
    50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 cebula
    1 marchew
    1/2 pietruszki
    1/4 selera
    1/2 szklanki sosu pomidorowego
    2 łyżki oliwy
    3 łyżki zielonego groszku z puszki
    przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, jajko, olej i dolewając ciepłej wody zagnieść elastyczne ciasto pierogowe, odstawić na kilka minut, aby odpoczęło.
  • pierogi z mięsem 2. Marchew, seler i pietruszkę pokroić w większą kostkę, a cebulę w drobniejszą na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim warzywa do warzyw dodać mięso mielone, dokładnie wymieszać i dolać sos pomidorowy, przykryć i dusić na małym ogniu kilka minut.
  • pierogi z mięsem 3. Do mięsa dodać 1 łyżeczkę jarzynki, 1 łyżeczkę suszonej bazylii, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1 łyżeczke mielonej słodkiej papryki i szczyptę chili, wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy odsączony z zalewy groszek, mieszamy.
  • pierogi z mięsem 4. Ciasto cienko rozwałkować i szklanka wyciąć krążki na każdym nałożyć porcje nadzienia i zlepić pierogi, następnie ugotować je w sporej ilości osolonego wrzątku podawać polane stopionym masełkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować