Pierogi z mięsem

0 (0 ocen)

Pyszne danie , które zasmakuje domownikom .

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania

    0,5 kg łopatki wieprzowej

    1 marchewka

    1 pietruszka

    2 l bulionu warzywnego

    1 cebula

    2 łyżki masła

    1 łyżeczka przyprawy do mięsa

    1 łyżeczka lubczyku

    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać bulionem warzywnym , zagotować .

    Dodać obraną marchewkę i pietruszkę , gotować ok. godzinę .

    Mięso i warzywa ostudzić , zmielić .

    Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle .

    W misce wymieszać mięso , marchew , pietruszkę i cebulę , doprawić do smaku przyprawą do mięsa , lubczykiem , solą i pieprzem .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiać do miski .

    Wlać 1 szklankę wrzątku i starannie wymieszać łyżką .

    Gdy mąka wchłonie całą wodę , wyrobić rękami gładkie ciasto .

    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat , a następnie za pomocą szklanki wyciąć z niego krążki o średnicy ok. 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czy składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .

    Podawać gorące .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować