Pierogi z łososiem i serkiem śmietankowym

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo mile zaskoczyły mnie swoim smakiem. Są bardzo kremowe, lekkie i bardzo świeżo wyglądają na talerzu. Polecam jej Wam gorąco

  • 1 godz. 10 min

Składniki:



  • CIASTO:
    500 g mąki,
    2 łyżki oliwy,
    letnia woda
    FARSZ:
    500 g łososia,
    serek śmietankowy 125g,
    1 łyżka koperku,
    sól,
    pieprz,
    cebula,
    pęczek koperku,
    kilka ziaren pieprzu

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z łososiem i serkiem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z łososiem i serkiem śmietankowym 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę i tworzymy dołek. Do dołka wlewamy oliwę i stopniowo dodajemy letnią wody zagniatając ciasto. Powstałe ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek podsypując mąką. Z ciasta wycinamy okrągłe placki.
  • Pierogi z łososiem i serkiem śmietankowym 2. Do garnka wlewamy zimną wodę, dodajemy pęczek koperku, pokrojoną w części cebulę i kilka ziaren pieprzu. Wkładamy łososia i gotujemy 30 minut. Po ugotowaniu łososia odwracamy na druga stronę i pozostawiamy jeszcze w garnku.
  • Pierogi z łososiem i serkiem śmietankowym 3. Łososia rozdrabniamy, dodajemy serek i koperek i doprawiamy do smaku.
  • Pierogi z łososiem i serkiem śmietankowym 4. a środek każdego kółka kładziemy porcję farszu i zlepiamy pieroga. Pierogi należy bardzo dobrze zlepić, żeby nie rozpadły się podczas gotowania. Można je zlepić za pomocą maszynki do pierogów. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie aż do wypłynięcia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować