Pierogi z łososiem i ricottą

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina chętnie jada pierogi, dlatego często wymyślam nowe farsze.

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
    szczypta soli
    masło

    Farsz:
    35 dag fileta z łososia
    8 dag sera ricotta
    35 dag łososia wędzonego
    jajko
    sól, pieprz
    ok. 5 łyżek startego parmezanu
    2 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z łososiem i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: jajko gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Filety z łososia myjemy i osuszamy. Gotujemy na parze lub pieczemy. Usuwamy ości. Siekamy z jajkiem, ricottą i wędzonym łososiem. Mieszamy z parmezanem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Mąkę mieszamy z solą, wlewamy ok. 1/2 szkl. ciepłej wody i zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Na każdym
    kładziemy porcję farszu i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w lekko osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia. Osuszamy. Rumienimy na roztopionym maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować