Pierogi z kiszoną kapustą i serem

4.47 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najbardziej smakują mi pierogi z takim smakowitym, oryginalnym farszem.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mąki
    ● 1 kg kiszonej kapusty
    ● 25 dag twarogu
    ● 2 cebule
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kapusta kiszona

Pierogi z kiszoną kapustą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy
    i gotujemy do miękkości. Odcedzamy
    i studzimy. Cebule
    obieramy, kroimy w kostkę
    i podsmażamy na oleju. Kapustę
    mieszamy z twarogiem
    i 1/2 cebuli. Doprawiamy.
  • 2. Mąkę przesiewamy na stolnicę.
    Wlewamy szklankę ciepłej
    wody i wsypujemy szczyptę
    soli. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy
    na części, rozwałkowujemy.
    Wykrawamy szklanką kółka.
    Na środku nakładamy porcje
    farszu i zlepiamy brzegi.
  • 3. Gotujemy w lekko osolonej
    wodzie. Wyjmujemy. Podajemy
    polane resztą podsmażonej
    cebuli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować